• 11.1 ºC  / 52.0 ºF   
  • Miasto Gdańsk
  • Miasto Gdańsk
  • PL / EN / DE / SE / RU / NO
  • Kontrast Kontrast
Aga Zaryan w Starym Maneżu
Zmysłowy głos Pierwszej Damy Polskiego Jazzu, selekcja ponadczasowych evergreenów o tematyce świątecznej oraz towarzystwo European Jazz Quartet. To kwintesencja koncertu "Christmas Songs". W niedzielę 12 grudnia 2021 o godz. 19:00, w Starym Maneżu wystąpi Aga Zaryan.
A
A
Data modyfikacji: 00 0000 r.
Zdjęcie_w_tle

 

Wokalistka swoim śpiewem przeniesie nas w atmosferę pełną świątecznej aury i bożonarodzeniowego uniesienia. Olbrzymimi atutami występu będą wytrawny akompaniament zespołu European Jazz Quartet oraz wyjątkowy wybór utworów. Usłyszą Państwo m.in. radosne „Santa Claus Is Coming To Town”„Jingle Bells”, które będą się uzupełniać z pełnym zadumy „Someday at Christmas” czy nastrojowym „The Christmas Song”. Repertuar koncertu to utwory z płyt „What Xmas Means To Me” Agi Zaryan.

Twórczość Agi Zaryan to kwintesencja tego, co najlepsze w historii jazzu, a zarazem kontynuacja tradycji legendarnych dokonań wokalistek jazzowych. Światowe uznanie artystka zawdzięcza wyjątkowemu stylowi, smakowi i podejściu do śpiewania z charakterystyczną lekkością frazowania i ciepłym, matowym tonem głosu.
Aga Zaryan jest laureatką najważniejszych nagród w świecie muzycznym. Jej płyty sprzedają się w rekordowych nakładach, udowadniając, że ambicja i wysublimowany styl pozwalają dotrzeć do szerokiego grona publiczności. Artystka podbija serca publiczności koncertując na całym świecie.
Aga Zaryan jest również aktywną działaczką społeczną, m.in: Ambasadorką PAH, sojuszniczką KPH. Za swoją działalność została wyróżniona nagrodą Gwiazda Dobroczynności.

Dyskografia:
2002/2007 - “My Lullaby” - album CD – Złota Płyta
2006 - “Picking Up The Pieces” album CD – Poczwórna Platynowa Płyta
2007 - “Umiera piękno” - album CD – Podwójna Platynowa Płyta / Fryderyk
2008 - “Live at Palladium” - album koncertowy 2CD/DVD– Poczwórna Platynowa
Płyta 2010 - “Looking Walking Being” album CD – Podwójna Platynowa Płyta
2011 - “A Book of Luminous Things” album CD - Platynowa Płyta
2011 - “Księga olśnień” album CD - Złota Płyta / Fryderyk
2013 - “Remembering Nina & Abbey” - Platynowa Płyta
2018 - „High & Low”
2018 - „What Xmas Means To Me”

12 grudnia (niedziela), godz. 19:00

STARY MANEŻ, ul. Słowackiego 23, Gdańsk Garnizon
BILETY: do nabycia online na www.starymanez.pl oraz w kasie Starego Maneżu.